20**年职称英语答案

2011职称英语考试理工类C级答案(试卷代码:31)

一、词汇选项

1、 Eventually---Finally

2、 vary---change

3、 thorough---careful

4、 proposed---suggested

5、 disappointing---unsatisfactory

6、 explored---investigated

7、 a lot---greatly

8、 relied on---depended on

9、 converted---turned

10、 goal---aim

11、 root---cause

12、 brief---short

13、 impact---influence

14、 shined---polished

15、 confessed---admitted

二、阅读判断

文章主旨:对于湖水温度增长的科学研究

16、 for over 30 years.---wrong

17、 temperatures of lakes increased greatly between 1985-2009.---wrong

18、 faster in Asia---not mentioned

19、 poisonous for fishes---right

20、 generally focus on air temperature---right

21、 less threatening to small countries---wrong

22、 UNFCCC…next year in Mexico---not mentioned

三、概括大意与完成句子

文章主旨:飓风

第一段对于飓风的定义,第二段给出了不同地点发生的飓风具体名称不同,第三段讲述飓风造成的损害,第四段教大家在遭遇飓风的时候应该怎样做才是正确的

23、 What is a hurricane?(什么是飓风?)

24、 What are different names of hurricanes?(飓风的不同名称是什么?)

25、 What damages can a hurricane cause?(飓风造成的危害有哪些?)

26、 What should you do during a hurricane?(在飓风灾害中应该怎么做?)

27、 Different labels

28、 Natural disaster

29、 Early warning

30、 Windows and glass doors

四、阅读理解

第一篇 Weaving with Light(理工类教材上阅读理解第六篇)

31、 题干:The Huichol don’t use electricity because

(题干大意为:为什么维克人不能使用电力?)

答案:it costs too much to string power lines.

32、 题干:To make a living, the Huichol create artwork and

答案:sell it in cities far away from their villages.(与教材原文练习题第一题,题干一致,备选项一致)

33、 题干:The central part of the Portable Lights technology is

答案:HB LEDs. (与教材原文练习题第四题,题干修改,备选项一致)

34、 题干:All of the following are disadvantage of incandescent lights EXPECT(题干大意为:下列哪一项是关于白炽灯缺点的不正确说法?)

答案:They are not bright enough.

35、 题干:LEDs are different from light bulbs is that

答案:LEDs can send out light of different colors. (与教材原文练习题第五题,题干一致,备选项修改)

第二篇:The book of life

文章主旨:描述一个对地球上物种进行全面介绍的网站。主要介绍了网站成立的目的,数据获取的来源,展示的方式,如何从中获取感兴趣的知识等等。

36、 题干:“Spider” and “bird” mentioned in Paragraph 1 are examples to illustrate

答案:there are numerous living species on Earth.

37、 题干:The goal of the creation of the EOL is to

答案:work out an easy-to-use catalog of every living species on Earth.

38、 题干:At the starting stage, the EOL will get information from

答案:the existing scientific databases.

39、 题干:The word “novice” in Paragraph 5 could be best replaced by

答案:beginner

40、 题干:Which of the following statement is NOT true?

答案:scientist will review every piece of information added to EOL(大概意思)

第三篇:How to be a successful businessman(如何成为一名成功的商业人士?)

文章主旨:讲述关于一位餐饮行业成功人士的故事。主要内容为主人公为何进入KFC,如何成为一位餐厅经理,购买自己的餐厅,以及逐步发展成为拥有168间餐厅的老板。

41、 题干:小时候的梦想是

答案:to be an airplane pilot

42、 题干:为什么去KFC兼职

答案:save on food

43、 题干:成为一间新餐厅的经理,是因为

答案:he worked hard

44、 题干:每次购买新的餐厅,要采取以下哪项之外的措施

答案:advertised it

45、 题干:与文章当中“It’s a mess”相近的表达

答案:it’s dirty

五、补全短文

Some unusual holidays(一些不寻常的节日)

文章主旨:介绍世界上一些不同寻常的节日。比如愚人节,西班牙的西红柿大战,爱尔兰的“布克节”为野山羊加冕,以及睡眠日、牙疼日等等稀奇古怪的庆祝日。

46、 some of them, people celebrate them, but not serious(大概意思)

47、 Jokers…… make everyone laugh(大概意思)

48、 Then begin the world’s biggest food flight. (大概意思)

49、 They brought him back to the town,……(大概意思)

50、 That’s supposed to be Toothache Day. (大概意思)

六、完形填空

What is the coolest gas in the universe? (理工类教材上完型填空第三篇)

51、 occurred

52、 space

53、 whether

54、 safely

55、 system

56、 away

57、 location

58、 impossible

59、 cooled

60、 theory

61、 convincing

62、 would

63、 more

64、 every

65、 travel

2011年职称英语理工类C级考试试题答案

网友提供理工C33答案:

CDCAB,DBAAC

CCDDB,BACBA

AADAB,CFABC,

ACDDC,BDCBC,

ABDAB,CAEDB,

BCAAA,BDADC,DADDC


© 2021 实用范文网 | 联系我们: webmaster# 6400.net.cn